Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Muşmula Reçeli

Muşmula Reçeli

Muşmula reçeli, Muşmula meyvesi birçok kişi için yabancı bir meyvedir. Ancak hem taze meyve olarak hem de reçel olarak yapılıp tüketildiğinde birçok faydası bulunmaktadır. Örneğin demir, fosfor, potasyum ve demir açısından zengin bir meyvedir. Reçeli bazı reçel çeşitlerinin aksine mayhoş bir tattadır. Yani mayhoş tadı sevenler için muşmula reçeli güzel bir seçimdir.

Muşmula reçeli için gerekli malzemeler

  • 1 kilo muşmula meyvesi
  • 800 gram toz şeker
  • 1 su bardağı su
  • 1 adet limon veya yarım çay kaşığı limon tuzu

Muşmula reçeli nasıl yapılır?


Öncelikle muşmula reçeli yapmak için satın alacağınız muşmulanın olgun olmasına dikkat edilmesi gerekir. Çünkü olgunlaşmış olanın reçeli daha kıvamlı ve daha lezzetli olur. Daha sonra muşmulanın çekirdeklerini ve kabuklarını soyup iyice yıkıyoruz. Temizlediğimiz muşmulaları ister ikiye bölerek isterse ezip püre haline getirerek reçel yapabiliriz. Yani bu tamamen istek meselesidir kesin bir kuralı bulunmamaktadır. Daha sonra orta boy bir tencerenin içerisine su, toz şeker ve limon suyunu katıp yaklaşık 10-15 dakika kadar kısık ateşte kaynatıyoruz. Daha sonra bu karışımın içerisine yıkayıp temizlenmiş muşmulaları ekliyoruz. Muşmula meyveleri yumuşayıncaya kadar pişirmeye devam ediyoruz. Ayrıca kaynatılarak yapılan diğer reçel çeşitleri gibi ara ara üzerinde biriken köpüklerin alınması gerekir.

Muşmula reçeli kıvam aldıktan sonra içerisine bir iki damla limon damlatıp beş altı dakika kadar daha kaynattıktan sonra ocaktan alıyoruz. Pişirdiğimiz muşmula reçeli hemen tüketilecek ise direk kavanozlara doldurulur. Ancak konserve gibi uzun bir süre saklanacak ise uygun bir tepsiye dökülerek bir iki gün güneşlendirdikten sonra kavanozlara doldurularak saklanır.
Son Güncelleme : 19.01.2024 13:28:58
Muşmula Reçeli ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Muşmula Reçeli Yorumları
şifre

0 Yorum Yapılmış "Muşmula Reçeli"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Muşmula Meyvesi
Muşmula Meyvesi
Muşmula Meyvesi; İnsanlar tarafından çokça tüketilen diğer adıyla töngel diye anılan muşmula meyvesi özellikle kırsal bölgelerde daha çok tüketilmektedir. Sert iklime sahip olan bölgelerde yetişen muşmula meyvesi 2-3 metreye kadar uzayabilen sert bir...
Muşmula Yaprağı
Muşmula Yaprağı
Muşmula yaprağı; muşmula meyvesi ülkemizin bazı bölgelerinde döngel meyvesi olarak bilinmektedir. Bazı kişiler muşmula meyvesini yumuşamış şekilde bazı kişiler ise olgunlaşmamış sert olarak yemeyi sevmektedir. Tadı, hafif mayhoştur. Gülgiller ailesin...
Muşmula Ağacı
Muşmula Ağacı
Muşmula Ağacı; Muşmula meyvesini veren ağaç olarak bilinir. Halk arasında muşmula meyvesinin diğer adı ise töngel olarak ifade edilir. Muşmula eski zamanlardan beri varlığını sürüdüren bir ağaç çeşidi olarak bilinir. Halen günümüzde de bu meyve ağacı...
Muşmula Sirkesi
Muşmula Sirkesi
Muşmula sirkesi, genellikle Karadeniz insanlarının muşmulanın faydalarını fark ettikten sonra muşmula bitkisinden daha fazla yararlanmak adına yaptıkları bir şeydir. Muşmula bitkisini ve meyvesini çok fazla kullanan ve çok fazla yararını gören insanl...
Muşmula Yetiştiriciliği
Muşmula Yetiştiriciliği
Muşmula Yetiştiriciliği, ülkemizde daha çok Kuzey Anadolu ve Marmara Bölgelerinde yaygındır. Orta verimli olarak tanımlanabilen muşmula bitkisi, her yıl verim verdiğinden ve hemen hemen bütün kış ayları boyunca hasat edildiğinden muşmula yetiştiricil...
Muşmula Marmelatı
Muşmula Marmelatı
Muşmula Marmelatı, Muşmula meyvesi çoğunlukla Marmara Bölgesinde ve Kuzey Anadolu'da yetişmektedir. Kırsal kesimlerde yaşayanlar tarafından sıklıkla tüketilen muşmula halk arasında töngel adıyla da bilinmektedir. Yetiştiği bölgeye ve cinsine göre far...
Muşmula Çeşitleri
Muşmula Çeşitleri
Muşmula çeşitleri, Muşmula meyvesi kişiler tarafından oldukça sevilen bir meyve çeşidi olarak tüketimi gerçekleşir. Sadece meyvenin kendisi değil bunun yanı sıra meyvesinden çeşitli gıda elde edilerek tüketilmektedir. Muşmula meyvesinden reçel, sirke...
Muşmula Hoşafı
Muşmula Hoşafı
Muşmula Hoşafı; Muşmula ağacında yetişen bir meyve çeşidi olarak bilinir. Halk arasında birçok adı bulunmaktadır. Bu adlardan birkaçı tögel, beş bıyık veya döngel olarak bilinmektedir. Muşmula meyvesinden birçok yiyecek çeşidi elde edilmektedir. Bunl...
Dağ Muşmulası
Dağ Muşmulası
Dağ muşmulası, Türkiye'de hem yazın hem de kışın yeşil kalabilen ve çalılarda yetişen bir bitki türü olarak karşımıza çıkar. Yapısal olarak çok küçük ve bir o kadar da fazla yapraklara sahip bir bitki türüdür. Ayrıca Türkiye'de pek çok iklimde gelişe...
Muşmula Kabızlık Yaparmı
Muşmula Kabızlık Yaparmı
Muşmula kabızlık yapar mı, muşmula bazı yörelerde töngel, beş bıyık adlarıyla da bilinen gülgiller familyasından meyveleri de aynı isimle anılan bir ağaçtır. Kışın yapraklarını döken, gövdesi eğri büğrü yapıda olan, küçük ve budaklı bir ağaçtır. Çiçe...
Muşmula Tatlısı
Muşmula Tatlısı
Muşmuşa tatlısı, aslında hamur ile yapılan muşmula tatlısı pratik yapılışı ile canınız tatlı yemek istediğinde hemen hazırlanan alternatif tatlı çeşitlerinde bir tanesidir. Genellikle muşmula tatlısı kızartıldıktan sonra üzerine pudra şekeri serpiler...
Muşmula Fidanı
Muşmula Fidanı
Muşmula fidanı, muşmula Güney Batı Asya ve Güney Doğu Avrupa bölgesinde bilinen bunun yanı sıra Antik Yunan kent ve Roma İmparatorluğu döneminde yetiştiriciliği yapıldığı bilgiler arasındadır. Ülkemizde doğal olarak yetiştirilmektedir. Yunancada mous...

 

Muşmula Meyvesi
Muşmula Yaprağı
Muşmula Ağacı
Muşmula Sirkesi
Muşmula Yetiştiriciliği
Muşmula Marmelatı
Muşmula Çeşitleri
Muşmula Hoşafı
Dağ Muşmulası
Muşmula Reçeli
Muşmula Kabızlık Yaparmı
Muşmula Tatlısı
Muşmula Fidanı
Muşmula Nedir
Muşmula Kaç Kalori?
Muşmula Çayı
Muşmula
Muşmula Turşusu
Popüler İçerik
Muşmula Nedir
Muşmula Nedir
Muşmula nedir, Çeşitli isimlerle anılan muşmula çok eskilerden beri tüketilen bir meyvedir. Muşmula nedir diye düşünüp farklı isimlerle ananlar töngel...
Muşmula Kaç Kalori?
Muşmula Kaç Kalori?
Muşmula Kaç Kalori, Muşmula, beş çekirdekli, yuvarlak, buruk ve mayhoş tadı olan bir meyvedir. Ülkemizde Karadeniz Bölgesinde çokça yetiştirilmektedir...
Muşmula Çayı
Muşmula Çayı
Muşmula çayı, bin bir derde deva olarak tanımlanan ancak çoğu insanın bilmediği ve pek sevemediği bir çay türüdür. Ancak sevilmemesi yararlarını göz a...
Muşmula
Muşmula
Muşmula, gülgiller ailesinden birisi olan muşmula; kış mevsimi gelince yapraklarını döken çalı tipi bir ağacın meyvesidir. Töngel, Japon erik, beşbıyı...
Muşmula Turşusu
Muşmula Turşusu
Muşmula Turşusu, Muşmula ülkemizde daha çok Kara deniz bölgesinde yetişmektedir. Kırmızı ve yeşile çalan renkleri olan iki renkli ancak lezzet anlamın...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Muşmula Meyvesi
Muşmula Yaprağı
Muşmula Ağacı
Muşmula Sirkesi
Muşmula Yetiştiriciliği
Muşmula döngel ile yeni dünya malta eriği hepsi birbirine girmiş
Muşmula Ağacın kök yapısı nasıldır acaba
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Muşmula döngel ile yeni dünya malta eriği hepsi birbirine girmiş
Muşmula Ağacın kök yapısı nasıldır acaba
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024