Muşmula Yaprağı

Muşmula yaprağı; muşmula meyvesi ülkemizin bazı bölgelerinde döngel meyvesi olarak bilinmektedir. Bazı kişiler muşmula meyvesini yumuşamış şekilde bazı kişiler ise olgunlaşmamış sert olarak yemeyi sevmektedir. Tadı, hafif mayhoştur. Gülgiller ailesinden olup, tadı ekşi bir bitkidir. Muşmula meyvesi çoğunlukla 2 veya 3 metre uzunluğunda çalı şeklinde ağaçlarda yetişen bir meyvedir.
Özellikle dağlık alanlarda daha fazla yetişmektedir. Ekim ayı sonunda veya Kasım ayı başlarında meyveleri toplanmaya başlar. Muşmula meyvesinin insan vücudu için birçok faydası bulunmaktadır. İlk kez Japonya'da yetiştirilmiş bir meyve olup, içerisinde çok fazla C, B1 ve B2 vitaminleri bulunmaktadır. Ayrıca karbonhidrat, organik asitler ve karoten bakımından da zengin bir meyvedir. Serinletici özelliği olması sayesinde vücuda ferahlık vermektedir. Aynı zamanda antioksidan özelliği ile vücutta bulunan tüm zararlı toksinlerin vücuttan atılmasını sağlar. Meyvelerini yeşil haldeyken tüketmemekte fayda vardır.

Muşmula meyvesi ağaçları pembe ve beyaz renkte çiçekler açmaktadır. Muşmula ağacı sık yapraklı, çalı görünümlü, muşmula yaprakları krem renginde ve dikenli aynı zamanda kenarları sivridir. Meyveleri yaprakları ile yapışık ve üzüm gibi salkım halinde olup, yuvarlak ve çekirdeklidir. Muşmula meyvesi olgunlaştıkça rengi daha koyu kahverengi bir renk almaktadır. Sert olarak aldığınız muşmula meyvesi bir süre evde beklettiğinizde muşmulanın olgunlaştığını, yumuşadığını ve tatlandığını görebilirsiniz.

Muşmula yaprağının faydaları nelerdir?


Muşmulanın hem meyvesi hem de yaprakları tam bir şifa kaynağıdır. Muşmula yaprağı ekstresi bağışıklık sistemini güçlendirdiği gibi aynı zamanda vücuda enerji vermektedir. Özellikle şeker rahatsızlığı olan kişilerin muşmula meyvesini daha sık tüketmeleri gerekir. Kan dolaşımını düzenlemektedir, astım ve bronşit rahatsızlıklarına çok iyi gelmektedir ve gebelikte muşmula meyvesini tüketmek düşük riskini azaltmaktadır. Ayrıca muşmula yaprağı karaciğere de önemli fayda sağlamaktadır. Çoğunlukla karaciğer organını zehirli maddelerden korumaktadır. Aynı zamanda cilt kanserini önleyici etkisi bulunmaktadır. Sakinleştirici özelliği sayesinde depresyon hastalığına iyi gelmektedir. Mide bulantıları için birebirdir. Ayrıca ağrıları hafifletici özelliği bulunmaktadır.

Muşmula meyvesini düzenli olarak tüketmek, bağırsak hareketlerini arttırarak sindirim sistemini hızlandırmaktadır. Sindirim sisteminin çalışması ile zayıflamaya iyi gelmektedir. Özellikle kilo vermek isteyen kişilerin veya kilo problemi olan kişilerin çok fazla tüketmesi gerekir.

Muşmula ve muşmula yaprakları nasıl kullanılmalıdır


Muşmula yaprakları ve meyvesi kaynatılarak çay şeklinde suyu içilir. Meyvesi taze iken yenir, meyvesinden kompostosu ve reçeli yapılarak tüketilir.
22.01.2024 01:15:44
Muşmula Yaprağı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Muşmula Yaprağı Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Muşmula Yaprağı"
döngel yaprağı kaynayan suya atılır 3_ 5 dakika kaynatılıp demlendirilir.sonra içilir böbrek taşı ve kum dökmelerine iyi gelir.
ali özben . 19.11.2017

Muşmula Meyvesi

Muşmula Meyvesi; İnsanlar tarafından çokça tüketilen diğer adıyla töngel diye anılan muşmula meyvesi özellikle kırsal bölgelerde daha çok tüketilmektedi...
Devamını Oku

Muşmula Ağacı

Muşmula Ağacı; Muşmula meyvesini veren ağaç olarak bilinir. Halk arasında muşmula meyvesinin diğer adı ise töngel olarak ifade edilir. Muşmula eski zama...
Devamını Oku

Muşmula Sirkesi

Muşmula sirkesi, genellikle Karadeniz insanlarının muşmulanın faydalarını fark ettikten sonra muşmula bitkisinden daha fazla yararlanmak adına yaptıkları bir...
Devamını Oku

Muşmula Yetiştiriciliği

Muşmula Yetiştiriciliği, ülkemizde daha çok Kuzey Anadolu ve Marmara Bölgelerinde yaygındır. Orta verimli olarak tanımlanabilen muşmula bitkisi, her yıl veri...
Devamını Oku

Muşmula Marmelatı

Muşmula Marmelatı, Muşmula meyvesi çoğunlukla Marmara Bölgesinde ve Kuzey Anadolu'da yetişmektedir. Kırsal kesimlerde yaşayanlar tarafından sıklıkla tüketile...
Devamını Oku

Muşmula Çeşitleri

Muşmula çeşitleri, Muşmula meyvesi kişiler tarafından oldukça sevilen bir meyve çeşidi olarak tüketimi gerçekleşir. Sadece meyvenin kendisi değil bunun yanı ...
Devamını Oku

Muşmula Hoşafı

Muşmula Hoşafı; Muşmula ağacında yetişen bir meyve çeşidi olarak bilinir. Halk arasında birçok adı bulunmaktadır. Bu adlardan birkaçı tögel, beş bıyık veya d...
Devamını Oku

Dağ Muşmulası

Dağ muşmulası, Türkiye'de hem yazın hem de kışın yeşil kalabilen ve çalılarda yetişen bir bitki türü olarak karşımıza çıkar. Yapısal olarak çok küçük ve...
Devamını Oku

Muşmula Reçeli

Muşmula reçeli, Muşmula meyvesi birçok kişi için yabancı bir meyvedir. Ancak hem taze meyve olarak hem de reçel olarak yapılıp tüketildiğinde birçok faydası ...
Devamını Oku

Muşmula Kabızlık Yaparmı

Muşmula kabızlık yapar mı, muşmula bazı yörelerde töngel, beş bıyık adlarıyla da bilinen gülgiller familyasından meyveleri de aynı isimle anılan bir ağaçtır....
Devamını Oku

Muşmula Tatlısı

Muşmuşa tatlısı, aslında hamur ile yapılan muşmula tatlısı pratik yapılışı ile canınız tatlı yemek istediğinde hemen hazırlanan alternatif tatlı çeşitlerinde...
Devamını Oku

Muşmula Fidanı

Muşmula fidanı, muşmula Güney Batı Asya ve Güney Doğu Avrupa bölgesinde bilinen bunun yanı sıra Antik Yunan kent ve Roma İmparatorluğu döneminde yetiştiricil...
Devamını Oku

Muşmula Nedir

Muşmula nedir, Çeşitli isimlerle anılan muşmula çok eskilerden beri tüketilen bir meyvedir. Muşmula nedir diye düşünüp farklı isimlerle ananlar töngel, ...
Devamını Oku

Muşmula Kaç Kalori?

Muşmula Kaç Kalori, Muşmula, beş çekirdekli, yuvarlak, buruk ve mayhoş tadı olan bir meyvedir. Ülkemizde Karadeniz Bölgesinde çokça yetiştirilmektedir. Ağacı...
Devamını Oku

Muşmula Çayı

Muşmula çayı, bin bir derde deva olarak tanımlanan ancak çoğu insanın bilmediği ve pek sevemediği bir çay türüdür. Ancak sevilmemesi yararlarını göz ardı edi...
Devamını Oku

Muşmula

Muşmula, gülgiller ailesinden birisi olan muşmula; kış mevsimi gelince yapraklarını döken çalı tipi bir ağacın meyvesidir. Töngel, Japon erik, beşbıyık, ezgi...
Devamını Oku

Muşmula Turşusu

Muşmula Turşusu, Muşmula ülkemizde daha çok Kara deniz bölgesinde yetişmektedir. Kırmızı ve yeşile çalan renkleri olan iki renkli ancak lezzet anlamında...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Muşmula Meyvesi
Muşmula Yaprağı
Muşmula Ağacı
Muşmula Sirkesi
Muşmula Yetiştiriciliği
Son Forum Konuları
Muşmula döngel ile yeni dünya malta eriği hepsi birbirine girmiş
Muşmula Ağacın kök yapısı nasıldır acaba
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024